Изживейте първото си лято без пот! С Electro Antiperspirant ще сте сухи само за седмица и то навсякъде по тялото си.

При поръчка преди 18.4.2024 г., получавате отстъпка до 40% отстъпка за всеки Electro Antiperspirant!
КЛИКНЕТЕ И ВЗЕМЕТЕ СВОЯТА ОТСТЪПКА
Прекомерно изпотяване на подмишниците

Едно е съвсем сигурно, че прекомерното изпотяване, наричано още хиперхидроза, е НАСЛЕДСТВЕНО заболяване на потните жлези, което вместо да осигури отстраняване на замърсителите от тялото и да помогне за охлаждането на организма, произвежда пот без никаква външна причина. Ако някой от вашите роднини страда от прекомерно изпотяване или е страдал в миналото от такова, е много по-вероятно да бъдете засегнати от него. Прекомерното изпотяване може да бъде разделено на две основни категории:

  1. Първична хиперхидроза - състояние, при което се потите без външна причина. Това засяга най-вече подмишниците, ръцете, краката и слабините поради относително високата концентрация на потни жлези в тези области. Хиперхидрозата често се среща и в областта на главата.
  2. Вторична хиперхидроза - прекомерно изпотяване, причинено от околни влияния или заболявания. Такова прекомерно изпотяване често засяга цялото тяло не само определени области, както първичната хиперхидроза. Може да бъде причинено например от проблеми с щитовидната жлеза, прекомерното пиене или яденето на прекалено пикантна храна.

Сравнете Electro Antiperspirant-и Купете Electro Antiperspirant

Прекомерното изпотяване / хиперхидроза може да окаже пагубно влияние върху емоциите на засегнатия индивид. Страдащите често описват влошаване на чувството си за благополучие и желание за живот. Хората с хиперхидроза осъзнават състоянието си и инстинктивно се опитват да адаптират начина си на живот към хиперхидрозата. В по-голямата част от случаите това включва избягване на социални дейности или кариерно развитие. Често се случва човек, страдащ от прекомерно изпотяване, да прави неща, които могат да бъдат неразбираеми за околните, които не знаят причината.

Прекомерно изпотяване на ръцете

Често срещани задачи и ежедневни дейности не се толерират много добре от хора, страдащи от хиперхидроза. Те включват влизане в отопляеми помещения, писане на хартия, почистване, разговори с приятели, разходка, ползване на градски транспорт, проба на дрехи в магазина, както и важно телефонно обаждане (опитайте да работите със сензорен екран, докато потта буквално капе от ръцете ви), шофиране и много други. Тези и други ситуации при хора, страдащи от прекомерно изпотяване, често водят до обилно потене, което освен всичко друго може да повлияе значително на способността им да се концентрират в даден момент. Следователно, страдащите от хиперхидроза опитват различни начини да избегнат всички тези дейности или да ги ограничат до краен минимум.

Хората, страдащи от хиперхидроза, могат също така да страдат от тежка депресия, въпреки че иначе са психически здрави. Също така има липса на информираност сред практикуващите в тази област лекари и презрение или неразбиране от хора, които нямат опит с прекомерно изпотяване. Понякога на страдащия се гледа като на здрав човек, който просто си мисли, че е болен и си измисля болестта. Неспособността на хората да се поставят на мястото на индивид, страдащ от хиперхидроза, само изостря социалното изключване и психологическите проблеми, които хиперхидрозата създава при хората.

Прекомерно изпотяване на краката

Ако тежките случаи на хиперхидроза не се лекуват или се лекуват неефективно, засегнатите индивиди се справят много зле дори с най-малкото напрежение и стрес. Дори само обикновената мисъл за изпотяване може да ги накара да подгизнат за броени минути. Те също така могат напълно да се дистанцират от почти всички свои познати и в най-лошия случай дори могат да направят опит за самоубийство.

От друга страна, в случай на ефективно лечение на хиперхидроза, качеството на живот на хората е много вероятно да се промени коренно и те да започнат да се включват отново в дейностите, които преди са избягвали. Ефективното лечение, като например използването на устройствата Electro Antiperspirant, според много лекари, може значително да промени характера на такъв индивид.

Сравнете Electro Antiperspirant-и Купете Electro Antiperspirant